Informare publica - Titlu: 
ONOR LA VETERAN!
Informare publica - Continut: 

       La 7 august 2019, dl.plutonier/major Olaru I. Marin, din comuna Gavanesti, jud.Olt, a implinit un frumos si ...sanatos (mai putin picioarele...) Centenar. Drept urmare, domnia sa a fost sarbatorit asa cum se cuvine, de familia apropiata (fii si nepotii), familia mare (Armata Romaniei din care a facut si domnia sa parte 4 ani) si comunitatea locala.

      Ceremonia militara si religioasa de avansare si aniversare a fost tinuta la Biserica satului cu aprobarea P.S. Sale Sebastian Pascanu, Episcopul Slatinei si Romanatilor si cu efortul parintelui profesor Daniel Stoica, preotul satului.

      Din partea Armatei au fost prezenti dl.lt.col Cojocaru Lucian, Comandantul Batalionului 1 Instructia OLT, dl.lt.col. Craciun-Teau Toma, Comandantul Garnizoanei Slatina, dra. maior Ana-Diana Iorga, din partea Departamentului Calitatea Vietii personalului, Sectia Veterani de razboi, dl. col (r) Breazu Constantin si multi altii. Oficialitatile judetene au fost reprezentate de dl.dr. Liviu Gutica, Directorul Muzeului Judetean Olt si cele bisericesti de pr.dr.Ion Rizea, Vicar Eparhial. Trustul de Presa al Armatei si Televiziunea Nationala Craiova au mediatizat evenimentul.

     Serviciul religios de binecuvantare, apoi enumerarea ordinelor succesive de avansare in retragere, apoi decorarea cu tresele gradului de locotenent-colonel apoi darurile de suflet ale participantilor au adus in sufletul -incercat, dar demn- al Veteranului de razboi o mica bucurie.

     Se confirma astfel ca Armata nu-si uita eroii, cei cazuti dar si cei in viata.

     La multi ani Veteranului de razboi, lt/col (rtr) Olaru I. Marin, ne bucuram ca randurile noastre se intaresc cu un...izvor de trainicie si intelepciune.

     Consemneaza pr.mil Iulian Toader