• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017”.
Marţi, 05/12/2017

Autor: Sg.maj.Volintiru CATALIN

 

 

                            Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia  ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017.

               Pentru cursanţii Seriei Forţă şi Tenacitate”, a XXVIII-a, de când unitatea noastră are ca misiune - instrurea infanteriştilor Armatei Române,  finalul rece al lunii noiembrie a adus raze de soare şi bucurii în cazarma Batalionului 1 Instrucţie „OLT”.
             În dimineaţa zilei de 29 noiembrie a.c., Comandantul unităţii, domnul locotenent-colonel Bumbac Marius, a prezentat unităţii pe noul comandant al Companiei 3 Instrucţie, căpitanul Ţolea Rareş. Un cadru militar cu experienţă - în trecut spunem, acesta a început în…unitatea noastră, acum mulţi ani - cu energia forţei şi tenacitatea voinţei lucrului bine împlinit.
            Venirea domnului căpitan Ţolea Rareş va aduce un plus de putere structurii noastre şi un plus de câştig - prin împărtăşirea experienţei şi a cunoştinţelor sale, acumulate în timp şi în misiunile desfăşurate în ţară şi peste hotare - cursanţilor noştri.
            Al doilea moment de bucurie, care se ,,leagă” de sărbătorirea a 99 de ani de la Unirea cea Mare din 1 Decembrie 1918, înfăptuită prin voinţa întregii naţiuni liber exprimată şi desăvârşită prin Marea adunare de la Alba Iulia, a fost şi marcarea acestui mare eveniment naţional prin activităţi sportive şi de instruire susţinute în unitatea noastră.
           Astfel - ce putea fi mai nimerit pentru cursanţii aspiranţi la cariera militară- în unitatea noastră, prin responsabilul cu educaţia fizică militară, plutonierul adjutant Marian Buşoiu (licenţiat în ştiinţe sportive şi practicant având un frumos palmares al artelor marţiale) a fost organizată Competiţia sportivă - ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017” pentru marcarea ,,în termeni specifici” a spiritului de echipă prin forţă şi cu tenacitate  a evenimentului.
           Şi cum unei “trebi bine făcute” care duce în mod sigur la performanţă, fapt constant cu care personalul Batalionului comandat de locotenent-colonelul Bumbac Marius este obişnuit, competiţia, care a constat în probe de atletism (100 m băieţi şi fete, 2000 m fete, 2000 m alergare cu plutonul, 3000 băieţi), tenis de masă şi skandenberg, a antrenat în întregime cursanţii şi instructorii lor. Organizate ca la carte şi asistate (ca să dăm un termen mai moale exigenţei şi profesionalismului) de coordonatorul acestei activităţi, ,,domnul Profesor” Marian Buşoiu. Nu uităm să notăm că, în probele de ,,2000 metri cu plutonul”, acestea au fost conduse –voiniceşte şi tinereşte- de comandanţii de plutoane iar la celelalte probe (tenis de masă şi skandenberg) au participat şi cadre ale unităţii.
           Premiile dorite şi …obţinute în mod competitiv au fost împărţite (camaraderşte, cum stă bine unui colectiv bine înghegat) alături de felicitările de rigoare, de către comandantul unităţii, locotenent-colonelul Marius Bumbac, ca un practicant şi promotor al acestui mod de a ne păstra forma, voinţa şi sănătatea prin practicarea constant şi susţinută (forţă şi tenacitate…) a sportului: mens sana în corpore sano.
            Au urmat apoi urările de bine celor care poartă numele Sf. Andrei, Patronul Neamului nostru, adresate de Comandant întregului personal şi …binemeritată şi dorită permisie de 1 Decembrie pentru cursanţi.

                 Write by, Sorin Hoffer, P.R.