• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate
Miercuri, 17/05/2017

Autor: Pr.mil.toaderIiulian

                 În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

                Ceremonia s-a desfăşurat pe o vreme ce a “înşelat” sumbrele previziuni ale serviciilor meteorologice ce anunţau pentru acea dimineaţă de mai ploi în aversă şi vânt puternic. Soarele –complice cu militarii caracaleni- s-a arătat vioi încă de dimineaţă gonind norii şi vântul pe alte meleaguri şi mângâind cu lumina sa angajamentul de maturitate al tinerilor cere şi-au legat în această zi viaţa de destinele Patriei.

               Alături de cei 196 de cursanţi şi comandanţii lor au fost prezenţi, din partea Statului Major al Forţelor Terestre, domnul colonel doctor Ene Vasile, Directorul acestei structuri, Prefectul judeţului Olt, domnul profesor Neacşu Silviu, Primarul Caracalului, domnul doctor Liviu Radu, precum şi alte oficialităţi militare şi civile, foşti comansdanţi, cadre militare în rezervă şi, binenţeles, rudele, iubitele (cum ar fi putut lipsi de la asemenea angajament de maturitate al viitorilor …), prietenii şi …toţi doritorii de a vedea un eveniment frumos, atât prin mesajul său cât şi prin desfăşutrarea irproşabilă cu care Batalionul 1 Instrucţie OLT a obişnuit asistenţa.

               Pornirea din cazarma de pe strada Walter Mărăcinenanu, 25, a fost cu…cântec de voie bună şi milităresc. Cele două detaşamente care au afluit spre central oraşului, pe căi diferite, au umplut parcă urbea de culoarea hainei militare şi de tinereţe, imagine obişnuită până acum ceva vreme în mai toate oraşele-garnizoană din ţară, acum rezervată doar celor cu sânge albastru, fierbinte de oltean.

             Ceremonia a fost ca la carte: primirea reprezentatntului eşalonului superior, alocuţiunea comandantului, domnul locotenent-colonel Marius Bumbac, slujba religioasă, rostirea şi sacralizarea jurământului, cuvintele oficialităţilor civile şi militare. Apoi, după un reuşit exerciţiu de DRILL-TEAM (că doar avem în cadrul Batalionului un priceput instructor în acest domeniu, caporalul Stanciu Cristian) a urmat mult-aşteptata defilare a Batalionului. Defilare care face cinste întregului corp de personal al acestei unităţi prin meticulozitatea pregătirii ei şi prin ţinuta impecabilă. Muzica militară a Garnizoanei Craiova a semnat pozitiv la frumuseţea întregului act.

           A urmat apoi defluirea către cazarmă, masa festivă şi binemeritatele permisii sau învoiri. Asta pentru odihnă, că după cîtva zile militarii au început modulul următor de pregătire, solicitant dar cu speranţa unor bune rezultate.

 

Preotul militar (lt-col.) Iulian Toader, din Batalionul 1 Instrucţie “OLT, by Caracal.