• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

PREDAREA -PRIMIREA COMENZII BATALIONULUI 1 INSTRUCTIE OLT
Joi, 04/05/2017

Autor: Sg.maj.Volintiru CATALIN

În ziua de 26 aprilie 2017, începând cu ora 09.00, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii şi drapelului de luptă al Batalionlui 1 Instrucţie “OLT”.
Comandantul, din anul 2017, al Batalionului, domnul colonel Ilinca Florian, fiind promovat într-o altă strucură militară, a predat ştafeta comenzii către domnul locotenent-colonel Bumbac Marius, care până la această dată a avut misiunea de şef de stat major şi împuternicit la comanda Batalionului. Actul solemn a avut loc în prezenţa domnului colonel Ştefan Mihalcea, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte “CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” Făgăraş, structură în care funcţionează, ca unitate de instrucţie şi Batalionul 1 Instrucţie “OLT”.
Ceremonia a fost emoţionantă, deşi cei doi comandanţi nu au trădat nici cel mai mic semn al emoţiei. Doar Comandantul este cel stăpân pe sine chiar şi în cele mai emoţionante momente, cum ar fi şi cel al primirii unei comenzi, demnitate ce implică alte şi multe responsabilităţi.
Domnul colonel Ilinca Florian, în alocuţiunea domniei-sale a arătat că ritmul pe care a pornit unitatea de la venirea domniei sale la comandă a fost unul benefic, de înnoiri –măcar prin reconfigurarea cazarmei dar şi prin începerea reparaţiilor generale la cele mai multe dintre pavilioanele cazărmii- dar şi prin adoptarea unei metode moderne a procesului de instrucţie, domnia sa venind în cadrul unităţii noastre dintr-o structură de învăţământ militar. Totodată a mulţumit lui Dumnezeu pentru că a ajuns la încheierea mandatului de comandant în bune condiţii şi cu realizarea obiectivelor împlinită dar şi camarazilor pentru buna cooperere dar şi pentru relaţiile de camaraderie strânsă care sau legat în aceşti ani.
La rându-i, domnul locotenent-colonel Marius Bumbac, primind comanda şi drapelul de luptă al acestei unităţi cu o vechime în istoria patriei de aproape 150 de ani a luat cuvântul, arătând că şi domnia sa, în noua şi onoranta -dar şi grea- misiune pe care o are de acum înainte, se va ridica la înălţimea exigenţelor cerute şi va aduce în continuare un nou suflu al unităţii, în special în ceea ce priveşte instrucţia, proces ce se va moderniza şi perfecţiona continuu. Cunoscând bine unitatea şi specificul ei, dar şi blazonul pe care aceasta îl are de purtat pe mai departe, noul comandant a preluat comanda cu încredere în reuşitele pe care viitorul -în urma activităţii susţinute ale întregului personal- le va rezerva în mod sigur.
A urmat apoi, sub noua comandă, defilarea ireproşabilă cu care suntem obişnuiţi de foarte mult timp, a Batalionului.
Sub motto-ul „Tot ce nu te doboară te întăreşte”-aceasta făcând aluzie la greutăţile pe cere unitatea noastră le-a surmontat mereu cu succesul scontat, Batalionul 1 Instrucţie“OLT” îşi continuă mai departe –ireproşabil- misiunea şi…destinul.

Preotul militar (lt-col.) Iulian Toader, din Batalionul 1 Instrucţie “OLT, by Caracal.