• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

DAY RUN Prietenie prin sport
Vineri, 24/02/2017

Autor: Sg.maj. Volintiru Catalin

           În data de 16.02.2017 cu ocazia sărbătoririi ,, Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar’’ , la nivelul Batalionului 1 Instrucție ,,Olt’’ s-au desfășurat competiții sportive constând în alergări pe distanțe scurte și lungi conform precizărilor din calendarul sportiv pe anul 2017 al S.M.F.T.
    La această activitate au participat atât personalul  militar cât și personalul civil al unității, prezentând un interes major în desfășurarea acestei activități.
   Întreg personalul participant a fost evidențiat și felicitat de către comandantul unității domnul Locotenent Colonel  MARIUS BUMBAC  pentru interesul manifestat față de această activitate.
    Totodată, prin amploarea la nivel mondial, această acţiune are scopul ca fiecare participant să contribuie la întărirea păcii în lume.
    Consiliului Internaţional al Sportului Militar a luat fiinţă la 18 februarie 1948, la Nice, Franţa, naţiunile fondatoare fiind Belgia, Danemarca, Franţa, Luxemburg şi Olanda.
    La momentul actual această organizaţie este a doua organizaţie sportivă mondială după Comitetul Internaţional Olimpic având 134 de naţiuni membre din Europa, Asia, Africa, America de Sud, Centrală şi de Nord.
                                         România este membră a Consiliului Internaţional al Sportului Militar din anul 1992.