• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Daruri şi zîmbete de copii
Vineri, 23/12/2016

Autor: Sg.maj. Volintiru Cătălin

DARURI ŞI ZÂMBETE DE COPII

 

       În seara de 21 decembrie, pentru copii Centrului de zi “Cristiana” şi cei ai Caselor de tip familial “Sfântul Nicolae” din Caracal, Moş Crăciun a venit un pic mai devreme. De astă dată  Moşul nu a fost bătrânelul simpatic îmbrăcat cu mantia roşie ci un altul, tânăr şi purtând uniforma armatei României şi ecusonul Batalionului 1 Instrucţie “OLT”. De aceea a şi venit mai repede, în ritmul vioi cu care a fost obişnuit de cele patru luni de instrucţie militară făcută conştiincios în cadrul Batalionului. Pentru că Moşul cel tânăr a fost nu un personaj singular, ci unul colectiv, alcătuit din inimile soldaţilor profesionişti cursanţi (băieţi şi fete) şi a domnişoarei locotenent Raluca Preda, cea care a coordonat această acţiune de inimă.

       Aşa au crezut de cuviinţă cursanţii acestei serii de instrucţie să pună în practică spiritul Crăciunului şi să-şi aducă aminte de cei trei magi care au adus daruri, atunci –la miezul istoriei- lui Dumnezeu-prunc. Dăruind din inimă caldă, pentru inimi curate de copii.

       Primii au fost vizitaţi cei 20 de copii ai Centrului de zi “Cristiana”, condus de doamna director Bianca Calciu. Aici, împreună cu Comandantul şi Doamna director, au ascultat poveştile copiilor, dorurile care le mai încearcă inimile lor delicate (de părinţii plecaţi în străinătate –unii, de familii care să fie fără necazuri –ceilalţi), dar şi speranţele lor. Cunoscând astfel de aproape despre viaţa acestor copii –frumoşi şi buni- dar şi dragostea cu care sunt înconjuraţi de personalul Centrului, militarii Batalionului au promis că vor reveni ori de câte ori copii doresc să le fie alături.

       Următorii copii au fost cei aflaţi în Casele de tip familial “Sfântul Nicolae”, tor din Caracal. Aici au fost vizitaţi 38 de copii aflaţi în şase locuinţe (case sau apartamente, dotate cu tot confortul necesar creşterii şi educării acestor copii). Aceşti copii, la fel de frumoşi, inteligenţi şi iubitori ca cei dinaintea lor, au răspuns darurilor şi mesajului adus de soldaţii noştri cu  … zâmbete şi întrebări.

        Întrebările au fost puse de cei mari, tineri care acum se apropie de absolvirea învăţământului liiceal şi care doresc să intre în marea familie a Armatei române. Iar cei mici au răspuns cu poezii, colinde şi zâmbete.  Zâmbete sincere din inimi calde de copii. Care ne amintesc tuturor de zâmbetul Pruncului sfânt născut în Betleem.