• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Şarja de la Prunaru comemorare 100 de ani
Luni, 28/11/2016

Autor: Sg.maj.Volintiru Cătălin

         În data de 15 noiembrie 2016, Batalionul 1 Instrucţie "Olt" a comemorat 100 de ani de la "Şarja de la Prunaru" dată de Regimentul 2 Roşiori ale cărui tradiţii de luptă le poartă. La această impresionantă comemorare am avut onoarea să avem alături de noi înalte oficialităţi militare şi civile, prin prezenţa Dl. Gl. mr. Nicolae Lupulescu consilierul Şefului Statului Major General, Dl. Gl.(rt) Marin Dragnea Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, dl. Col. Marian Bae, Comandantul Şcolii de Aplicaţie Pentru Unităţi de Luptă "Mihai Viteazul" Piteşti, reprezentanţi ai Asociaţiei Tradiţiilor militare şi Cavaleriei, reprezentanţi ai Parlamentului României, ai consiliului judeţean Teleorman, primari ai oraşelor din Judeţul Teleorman, primarul municipiului Caracal, locuitori ai comunei Bujoreni sat Prunaru şi copii din localitate. 
     Deşi vremea a fost capricioasă şi rece, evenimentul a încălzit sufletele participanţilor, dar mai ale inimile copiilor care au aprins o candelă şi au înfipt în pământ la fiecare cruce tricolorul românesc.