• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Evaluare şi depunere a jurământului militar
Marţi, 08/11/2016

Autor: plt.adj.pr. Chirea Daniel

FOC ŞI CREDINŢĂ LA FINAL DE ETAPĂ 

            În săptămâna 31.10 -04.11.2016 militarii Batalionului 1 Instrucţie „Olt” şi-au dat testul de maturitate şi de rezistenţă fizică şi psihică după 10 săptămâni de pregătire, în perioada instrucţiei individuale de bază. În prima zi au susţinut proba scrisă şi practică din toată materia parcursă în această perioadă, la pregătire militară generală şi tactică infanterie. A doua zi pe data de 01.11.2016 militarii s-au deplasat în marş dis de dimineaţă în poligonul de tragere Redea unde au executat şedinţa 1 de tragere cu pistolul mitralieră, cu calificativ, unde toţi militarii au fost declaraţi admişi.
           Vineri 04.11.2016, începând cu orele 09.00 pe platoul din Piaţa Victoriei din municipiul Caracal la Monumentul Recunoştinţei, soldaţii profesionişti din seria august 2016, aflaţi la instruire în Batalionul 1 Instrucţie „Olt” au depus Jurământul de credinţă faţă de ţară, în prezenţa înaltelor oficialităţi militare şi civile, a rudelor şi a cetăţenilor municipiului Caracal.
           Ceremonialul a fost unul remarcabil, militarii au depus tot efortul ca acest eveniment unic din viaţa lor să se ridice la cote maxime, aprecierile tuturor au fost deosebite, dl. Colonel ENE Vasile – directorul Statului Major al Forţelor Terestre, la felicitat pe dl. locotenent colonel BUMBAC Marius comandantul batalionului, atât pentru modul în care acest ceremonial a fost organizat şi desfăşurat cât şi pentru modul în care militarii Batalionului 1 Instrucţie „Olt” ştiu să promoveze imaginea armatei în societate.