• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Donând sânge - salvez vieţi
Luni, 31/10/2016

Autor: plt.adj.pr. Chirea Daniel

 

DONÂND SÂNGE - SALVEZ VIEŢI

            În baza cererii nr. 8315/20.09.2016, a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova transmisă prin fax, în vederea asigurării cantităţilor de sânge şi preparate de sânge necesar în tratamentul bolnavilor cu afecţiuni severe din zona Oltenia,  în zilele de 20 şi 27.10.2016, personalul  Batalionului 1 Instrucţie „Olt” împreună cu soldaţii profesionişti aflaţi la instruire, au donat sânge pentru semenii lor, români aflaţi în suferinţă. Este emoţionant faptul că cei aproximativ 300 de militari deşi sunt într-un program intens de pregătire au găsit timp şi au răspuns prezent la această activitate. Sunt bărbaţi şi femei cu dragoste pentru aproapele lor şi ţară. Exemplul pentru ei a fost atunci când comandantul batalionului locotenent colonel Bumbac Marius, le-a explicat că el donează sânge pentru a doua oară în acest an.

             Vineri 28.10.2016 pe platoul unităţii a avut loc premierea câştigătorilor la probele din concurs dedicat zilei Armatei României 25 Octombrie.