• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

ACTIVITĂŢI DE INSTRUCŢIE ŞI COMEMORATIVE DESFĂŞURATE DE CĂTRE MILITARII BATALIONULUI 1 INSTRUCŢIE „OLT”
Joi, 27/10/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

           În perioada 18-19.10.2016, subunităţile de instrucţie au executat trageri cu aruncătorul de grenade AG-7, cu militarii aflaţi la instruire din seria august 2016. Emoţia a fost mare deoarece aceştia au executat pentru prima dată trageri cu această categorie de armament.
          De asemenea, tot în această perioadă au executat trageri cu pistolul mitralieră pe timp de noapte. Şi această tragere a fost o experienţă importantă în viaţa lor de militar deoarece au executat tragere asupra unor obiective iluminate.  
          Joi  20.10.2016, comandantul batalionului locotenent colonelul Bumbac Marius, împreună cu comandantul Companiei 2 Instrucţie, subofiţerul de comandă şi preotul militar s-au deplasat în localitatea Prunaru judeţul Teleorman, pentru  a planta stejari împreună cu copiii din localitate şi autorităţile publice locale.
         Cei 216 stejari, au fost plantaţi în memoria celor 216 eroi ai Regimentului 2 Roşiori, ale cărui tradiţii de luptă le poartă Batalionul 1 Instrucţie „Olt” şi care în urmă cu 100 de ani au căzut pe acele meleaguri în ziua de 15 Noiembrie 1916. Încleştarea care a urmat a intrat în istorie ca „ŞARJA DE LA PRUNARU”.
        Cu ocazia zilei Armatei României 25 Octombrie, militarii Batalionului 1 Instrucţie „Olt”, au sărbătorit cum se cuvine această importantă zi din istoria Poporului Român şi a Armatei. Competiţiile sportive sau desfăşurat cu intensitate urmând ca premiile să se acorde în cadru festiv  pe data de 28 octombrie.
       Tot în cadru festiv şi de înaltă sărbătoare pe parcursul zilei, batalionul a participat în garnizoana Caracal cu detaşament de onoare la monumentul Recunoştinţei din municipiul Caracal, în prezenta autorităţilor militare şi civile din municipiu şi a unui numeros public.
       În  seara zilei de 25 Octombrie 2016, începând cu orele 18.00, s-a desfăşurat pe platoul din faţa primărie Caracal în prezenţa autorităţilor locale şi a comandanţilor de unităţi militare „RETRAGEREA CU TORŢE”, unde cei 120 de soldaţi împreună cu comandanţii lor au cântat şi încântat publicul prin fastuozitatea ceremonialului, a cântecelor şi mişcărilor pe care le-au interpretat şi executat. Pe tot parcursul itinerarului militarii au fost însoţiţi de aplauze şi urări „ TRĂIASCĂ ARMATA ROMÂNĂ”, rostite de către cetăţeni.