• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Festivtatea începerii seriei de instrucţie cu soldaţii din seria august 2016
Marţi, 06/09/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

        Batalionul 1 Instrucţie "Olt" din Caracal poarta de intrare a tinerilor bărbaţi şi femei în rândurile Armatei României.  Luni 05.09.2016 pe platoul unităţii în prezenţa oficialităţilor locale, comandanţilor de unităţi din cadrul M.Ap.N. şi M.A.I. cât şi a rudelor tinerilor soldaţi, a început efectiv instrucţia cu seria august 2016. După prezentarea drapelului şi cuvântul primarului municipiului Caracal, dl.Locotenent colonel Bumbac Marius comandantul batalionului a dat citire mesajului Comandantului Şcolii de Aplicaţie Pentru Unităţi de Luptă - Piteşti, cu acest prilej.
      În contunuare s-a trecut la defilare, iar după câteva minute de revedere a tinerilor soldaţi cu rudele, cei 425 de soldaţi dintre care 23 fete au plecat din cazarmă cu cântec la instrucţie. Încrezători în puterile lor, cea dea XXI serie de soldaţi de când s-a trecut la serviciul militar pe bază de voluntariat, păşeşte pe lungul drum al formării ca luptători.