• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Curs Operator Turelă T.A.B.
Marţi, 28/06/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

         În perioada 13-24.06.2016, în Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, s-a desfăşurat pregătirea gradaţilor profesionişti din Forţele Terestre în specialitatea Operator turelă TAB. Deşii au o vechime semnificativă în armată, gradaţii profesionişti au dorit să urmeze acest curs fiindu-le necesar în cariera profesională. După o săptămână de cunoaştere teoretică a urmat o a doua săptămână de cunoaştere practică, executarea tragerilor 1,2 şi 3 cu armamentul de pe TAB şi un examen final. Vineri 24.06.2016, şeful de stat major al batalionului locotenent colonelul Bumbac Marius, a înmânat în cadru festiv pe platoul unităţii diplomele de absolvire gradaţilor profesionişti cursanţi, mulţi dintre aceştia fiind foşti subordonaţi ai dumnealui, la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova. După înmânarea diplomelor au fost făcute câteva fotografii de grup.