• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Instrucţie - Evaluare -Absolvire
Vineri, 26/02/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

           În această săptămâna soldaţii profesionişti din a XX a serie de când s-a trecut la serviciul militar pe bază de voluntariat, aflaţi la pregătire în Batalionul 1 Instrucţie „Olt” din Caracal în arma Infanterie, şi-au susţinut examenul final de pregătire după cele 8 săptămâni de pregătire de specialitate.

         Examenul a constat în probă teoretică şi practică în ziua de 22.02.2016 la Instrucţia Tactică de Specialitate, Cunoaşterea Tehnicii şi a Armamentului, Cunoaşterea Legilor şi Regulamentelor, iar în ziua de 23.02.2016 au executat şedinţa 1 de tragere cu pistolul mitralieră, armament ce se află în  dotarea fiecărui militar.

         Vineri 26.02.2016, comandantul batalionului locotenent colonelul Bumbac Marius, a înmânat în cadru festiv pe platoul unităţii diplome pentru cei mai merituoşi dintre soldaţi. După înmânarea certificatelor de absolvire  cei 129 de soldaţi, dintre care 5 fete, vor fi încadraţi în aproape toate unităţile militare ale Armatei României. Sunt încrezători că tot ce au învăţat în acest batalion de la instructorii şi comandanţii lor, vor pune în practică acolo unde vor merge, atât în ţară cât mai ales în teatrele de operaţiuni.

Fiecare soldat venit la pregătire are o poveste de viaţă, însă acum voi relata povestea de viaţă a soldatului CVAŞCIUC DANIEL. Un tânăr de 24 de ani, căsătorit şi cu 2 copii care după mai multe experienţe şi căutări atât în ţară cât şi în străinătate a ales să îmbrăţişeze meseria armelor.

            În povestea lui adresată printr-o scrisoare comandantului spunea:

Citez:”…..Permiteţi-mi să mă adresez Dumneavoastră ca un simplu soldat venit din viaţa civilă în armată ca voluntar, pentru ami îndeplini un „VIS” de când eram copil cât şi pentru o speranţă în plus pentru viitorul meu şi al familiei mele.....

.......„VREAU şi EU să fac asta!”spuneam când mă uitam la televizor văzând armata, iar când am fost sunat şi mi s-a spus că am fost admis şi repartizat, vă spun că am simţit că m-a cuprins un sentiment de emoţie profundă.....

 ....  Şi iată-mă totuşi, la 24 de ani, în cadrul armatei urmat de un nou stil de viaţă prin ordinele pe care le primesc pentru prima dată, nesigur şi deloc stăpân pe mine, însă îmbărbătându-mă cu visul meu din copilărie, cât şi cu poza soţiei mele şi a copiilor, făcându-mă mai mult decât MÂNDRU de faptul că am ajuns aici să fac ceea ce îmi place....

 ....  Am ajuns aici la Caracal, am început cursurile, fiind din ce în ce mai „MÂNDRU” de uniforma pe care o port şi de arma străbună pe care o ţin în mână, o armă ce a creat soldaţi vrednici de a apăra „PATRIA”, o armă ce a creat mai mult decât soldaţi ce respectă ordinele, ci „OAMENI” cu onoare şi caracter de neclintit. Cu asemenea gând vreau să merg în viaţă şi să nu uit unde am fost format şi pregătit…..”