• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Pregătire intensă indiferet de temperaturi
Luni, 01/02/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

        Militarii din arma infanterie care continuă pregătirea de specialitate în Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, învaţă în cadrul orelor de Instrucţie Tactică de specialitate, tehnicile de supravieţuire pe timp de iarnă.  Deşi temperaturile nu au fost generoase, soldaţii împreună cu instructorii lor, execută temele în terenul de instrucţie. Sunt dornici să înveţe şi să asimileze, deoarece, fiecare temă pentru ei este ceva inedit în condiţii grele de teren, fiind conştienţi că acolo unde vor merge la unităţile beneficiare, pleacă cu un bagaj de cunoştinţe bogat. Mulţi spun că nu vor uita niciodată instructorii, comandanţii şi în special Batalionul 1 Instrucţie „Olt” ce reprezintă pentru ei prima poartă de acces în sistemul militar..

        După instrucţia tactică, în fiecare zi militarii încheie programul de instrucţie cu ora de Educaţie Fizică Militară, unde î-şi dezvoltă calităţile motrice, fizice şi psihice.

       Totodată se pregătesc pentru examenul ce va urma, adică, trageri cu armamentul de infanterie şi armamentul greu de infanterie în poligonul Redea, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
   Subofiţer de comandă
Plt.adj.pr.
      Daniel CHIREA