• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Militarii Batlionului 1Instrucţie Olt donează sânge pentru semenii lor.
Marţi, 19/01/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

Un nou gest de solidaritate pentru semenii noştri

       Ca de fiecare dată militarii Batalionului 1 Instrucţie „Olt” au dat dovadă că sunt solidari cu problemele şi nevoile semenilor lor.
      În ziua de marţi 19.01.2016 la infirmeria unităţii a făcut deplasarea Unitatea mobilă de la centrul de transfuzii Craiova, pentru a recolta sânge necesar persoanelor aflate în suferinţă.
      Ca un exemplu personal, şeful de stat major al batalionului  dl. Locotenent colonel Bumbac Marius aflat în acest moment la comandă, a donat sânge printre primii.
     Acest exemplu a fost  urmat şi de 32 de soldaţi aflaţi la instruire dintre care 3 fete, aceştia afirmând că este de datoria lor să fie alături de românii aflaţi în suferinţă.
    Tot în acestă zi militari de la alte unităţi din garnizoană urmează să doneze sânge la puntul de recoltare instalat la infirmeria Batalionului 1 Instrucţie „Olt”.

 Subofiţer de comandă
Plt.adj.pr.
Daniel CHIREA