• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

Jurământ militar Caracal - decembrie 2015
Miercuri, 13/01/2016

Autor: plt adj.pr. Chirea Daniel

Săptămână deosebită pentru cei mai tineri soldaţi ai Armatei României

Miercuri 16.12.2015 Unitatea mobilă de la centrul de transfuzii Craiova s-a deplasat în Batalionul 1 Instrucţie „Olt” din Caracal pentru a recolta sânge. Cei 170 de soldaţi profesionişti aflaţi la instruire au fost bucuroşi să doneze sânge pentru semeni lor aflaţi în suferinţă. Exemplul lor, al celor mai tineri militari din Armata României este deosebit, pentru că la nici 48 de ore de la acest eveniment cei 482 de militari dintre care 13 fete au depus jurământul militar de credinţă faţă de ţară în prezenţa înaltelor oficialităţi militare şi civile, a părinţilor şi cetăţenilor urbei în data de 18.12.2015. Acest moment înălţător din viaţa tinerilor soldaţi profesionişti a produs emoţie şi în rândul personalului militar şi civil al  Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, deoarece aceşti soldaţi reprezintă a XX-a serie de când în Armata României s-a trecut la serviciul militar pe bază de voluntariat.

Prin mâinile instructorilor în această perioadă au trecut peste 9500 de soldaţi.

Asta înseamnă că rezultatul muncii noastre „soldatul” încadrează funţii în aproape toate unităţile militare din ţară.  

După acest eveniment soldaţii profesionişti din specialităţile Tancuri, Auto, Vânători de Munte,Geniu,CBRN şi Cercetare, vor continua pregătirea timp de 8 săptămâni în centrele de pregătire specifice armelor. În Batalionul 1 Instrucţie „Olt” vor continua pregătirea soldaţii din arma Infanterie.

Consilierul comandantului

Plt.adj.pr.

 Daniel CHIREA