• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                     În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

  • SÂNGE PENTRU VIAŢĂ. MULŢUMIRE ŞI BUCURIE SUFLETEASCĂ

         În perioada octombrie - decembrie a anului 2016 un număr mare din personalul militar şi civil al Batalionului 1 Instrucţie “OLT” şi soldaţii profesionişti care se instruiesc în cadrul Batalionului nostru precum şi un număr de cadre militare şi personal din cadrul unităţilor militare din Garnizoana Caracal, au participat la o acţiune de donare de sânge, activitate desfăşurată în cadrul Punctului de transfuzii organizat la Cabinetul medical şi Infirmeria Batalionului de către Doamna Doctor Ana-Ileana Cotan, medicul Batalionului şi garnizoanelor Caracal şi Deveselu şi asistentul-şef Pluto

You are here

“MISIUNE ÎNDEPLINITĂ” - instruirea seriei a XXVIII-a “Forţă şi Tenacitate”
Marţi, 13/03/2018

Autor: Preot militar Iulian Toader

    Începutul lunii martie a adus, pentru întregul personal al Batalionului 1 Instrucţie “OLT”, un început de primăvară calendaristică încărcat de evenimente, de provocări dar şi bucuria unor împliniri.

    Astfel, cursanţii Seriei a XXVIII-a “FORŢĂ ŞI TENACITATE”, soldaţi profesionişti dar şi rezervişti-voluntari, au susţinut examenul de evaluare. Examen care a testat atât nivelul cunoştinţelor candidaţilor la profesia de soldat dar şi calităţile psihice, fizice şi morale ale acestora, examen susţinut cu tenacitate şi încheiat în forţă.

    Condiţiile examenului nu au fost uşoare: exigenţei examinatorilor  i s-a adăugat exigenţa vremii –adevărată iarnă siberiană care s-a abătut asupra întregului continent îngheţând şi înecând în nămeţi tot ce a prins, camp, aşezări, drumuri, poligoane… În aceste condiţii au fost examinaţi, la încheierea cursului, toţi absolvenţii, băieţi şi fete, soldaţi profesionişti sau rezervişti voluntari. Frigului, nămeţilor, vântului tâios, noroiului drumurilor de camp care a pus mari probleme chiar şi autocamioanelor militare, oboseala şi toate celelalte greutăţi nu au constituit piedici pentru voinţa tinerilor cursanţi care au depăşit cu succes toate aceste greutăţi/provocări.  Condiţiile de examen, în special şedinţa de tragere şi examenul tactic, desfăşurate în condiţii de…front nu au pus nici o piedică cursanţilor şi ambiţiei acestora de a învinge. Totul sau nimic…Iar  pentru cursanţi şi instructorii lor, ca şi pentru întregul personal al Batalionului comnadat de locotenent-colonelul Marius Bumbac, singurul reper a fost “totul”. “Nimic” sau “jumătate de măsură” nu există pentru aceşti militari atunci când îşi propun să realizeze ceva sau le este încredinţată o misiune.

     După reuşita examenelor au venit alte probe, de data aceasta examenele împlinirilor şi bucuriei. Împlinire pentru personalul Batalionului, al cărui Drapel de luptă a fost reînnoit acum, în anul Centenarului României Mari şi în pragul împlinirii a un veac şi jumătate de existenţă a unităţii, împlinire pentru soldaţii rezervişti voluntari care au depus înaintea lui Dumnezeu  jurământul de credinţă faţă de Patrie, împlinire pentru toţi absolvenţii, care au primit certificatele de…maturitate, împlinire pentru primăvară care ne-a răsplătit în ziua multiplei ceremonii cu darul de lumină şi căldură a unui soare splendid.  

     Ceremonia a avut loc în prezenţa domnului colonel dr. Marian Bae, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţide Luptă  căruia se subordoneză Batalionul 1 Instrucţie  “OLT”, iar noul Drapel de luptă, pe a cărui stemă stă acum acvila cruciată şi încoronată -cu oţelul independenţei câştigate de marele rege Carol I- ca semn al împlinirii, acum 100 de ani a României, sub efortul întregii Naţiuni şi sceptrul regelui Ferdinand cel Loial al României Mari, a pornit pe drumul prin istoria militară a Patriei alături de Batalionul nostru.

    Consemnează preotul militar Iulian Toader.