• Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                   În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

 • Săptămâna Mare, flori de Florii şi daruri pentru copii

  Săptămâna dinaintea Sfintelor Paşti a însemnat pentru personalul şi cursanţii Batalionului 1 Instrucţie “OLT” raportarea la prezent a continuităţii vieţii de zi cu zi, cu particularitatea că aceasta a fost –cu toată multitudinea de activităţi curente- pusă şi în relaţie cu perioada din calendarul creştin pe care o parcurgem în aceste zile: ultima săptămână a Postului Mare.

 • PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

  PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

   

 • MĂRŢIŞOR PENTRU “REFACEREA FORŢEI” LA BATALIONUL 1 INSTRUCŢIE „OLT” DIN CARACAL

       În zilele de 2 şi 3  Martie, la Batalionul 1 Instrucţie „OLT” din Caracal, buchetele de ghiocei au fost legate cu un şnur de mărţişor militar. Adică, culoarea alb-roşie a acestuia a avut nuanţe mozaic, de poligon şi cazarmă.

       În aceste zile, când Doamnele sunt felicitate de  Domni manieraţi, tinerii soldaţi profesionişti care constituie “Seria de instrucţie cu numărul 27-REFACEREA FORŢEI”, au primit un mărţişor inedit:

 • DAY RUN Prietenie prin sport

             În data de 16.02.2017 cu ocazia sărbătoririi ,, Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar’’ , la nivelul Batalionului 1 Instrucție ,,Olt’’ s-au desfășurat competiții sportive constând în alergări pe distanțe scurte și lungi conform precizărilor din calendarul sportiv pe anul 2017 al S.M.F.T.
      La această activitate au participat atât personalul  militar cât și personalul civil al unității, prezentând un interes major în desfășurarea acestei activități.

You are here

Vizita de informare a Locţiitorului Comandantului Diviyiei Multinaţionale de Sud-Est, General de Brigadă Benjamin Correl
Miercuri, 17/05/2017

Autor: Pr.mil.Toader Iiulian

          În ziua de 12 mai 2017, Batalionul 1 Instrucţie OLT a fost vizitat de o delegaţie condusă de  Locţiitorul Comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, General de Brigadă Benjamin Correl.

        Ca pregătire pentru exerciţiul NOBLE JUMP, în care unitatea noastră va avea un rol activ, ca suport logistic în cadrul acestuia,  vizita a mai avut drept  scop şi informarea de către aceasă structură privind capacităţile Batalionului 1 Instrucţie OLT în îndeplinirea misiunii sale: instruirea soldaţilor profesionişti din arma infanterie a Forţelor Terestre. Soldaţi care vor încadra diferite structuri militare din ţară, unele din acestea făcând parte din Divizia Multinaţională de Sud-Vest care are sediul în Capitala ţării noastre.

         Delegaţia a participat la un briefing în care i-au fost prezentate coordonatele activităţii de specialitate ale Batalionului 1 Instrucţie OLT apoi a vizitat unitatea şi locurile unde se desfăşoară instrucţia, precum şi spaţiile de cazare, de servire a mesei, baza sportivă, etc.

         Oaspetele a apreciat efortul întreglui personal al unităţii în îndeplinirea misiunii de instruire pe care Batalionul o desfăşoară precum şi ridicarea condiţiilor de instruire şi de viaţă pe care le oferă tinerilor cursanţi care vin în mediul militar prin această structură.

           În tot acest timp, personalul Batalionului şi-a continuat activitatea, aceste vizite –indiferent de nivelul lor- fiind o constantă pozitivă a vieţii unităţii nosatre.

 

 

Preotul militar (lt-col.) Iulian Toader, din Batalionul 1 Instrucţie “OLT, by Caracal.